Mon(t) Ventoux

15 september 2010

Ventoux 2010: de Proloog

We hebben ons weer eens iets op de hals gehaald hoor! We zijn allebei al cinglé en Gert Jan is ook al Galerièn. Ik heb dat ook geprobeerd, maar dat is helaas niet gelukt… Nu gaan we iets heel anders doen: we gaan de Mont Ventoux op de MTB bestormen!

Geheel tegen de gewoonte in, zit ik daarom al voor het eind van de zomer regelmatig op de MTB; normaal gesproken wordt die pas tegen het eind van september uit het vet gehaald, maar goed…. nood breekt wet.
Op woensdag 15 september is het zover. Om drie uur ‘s nachts staan we op en om half vier vertrekken we gedrieën vanuit Driebergen. Bij vertek regent het gestaag en tot voorbij Dijon blijft het af en toe regenen en in ieder geval bewolkt en grijs. Tussen Dijon en Lyon klaart het op en loopt de temperatuur op van een Nederlandse 13°C tot ruim boven de 25°C. We rijden zo vanuit de herfst terug de zomer in!

De reis verloopt voorspoedig en rond een uur of 5 arriveren we op plaats van bestemming: Puyméras. De boodschappen hebben we dan ook al gedaan, dus we kunnen direct vertekken. We laden snel de auto uit, hijsen ons nog sneller in de koersbroek en vertrekken net voor 6 uur voor een “trainingsritje over licht geacidenteerd terrein”. We rijden vanuit Puyméras naar Mirabel-aux-Baronies, via Villedieu en Rouaix naar Vaison-la-Romaine. Daarna gaat het dwars door Mollans-sur-Ouvèze en over de Col du Propiac terug naar Puyméras.

Het is een prachtig stukje fietsen door het zuid Franse landschap en onder de ondergaande zon is het echt GENIETEN. Ook onze kale vriend ligt er prachtig bij en koestert zich in de laatste straaltjes van de ondergaande zon.


Net voor 8 uur zijn we weer thuis en dat is maar goed ook, want de zon is achter de heuvels weggezakt en het begint donker te worden.

Eigen conditie:helemaal geweldig, met dat zonnetje op mijn bol
Weer: zonnig, 26°C, wind: nauwelijks
Resultaten:54,5km / 2:02:12u / 1649kCal

2 opmerkingen:

Gert Jan zei

Vergeleken met de dagen die nog zouden komen een absolute piece of cake ofwel une piece sans resistance. Wel heel erg lekker (en hard) kunnen fietsen.

Het valt me op dat we ieder jaar harder fietsen en vooral Matthijn heeft flinke vorderingen gemaakt. Ik kan mij nog het eerste jaar herinneren toen Matthijn als gevolg van hongerklop er helemaal doorheen zat en weer thuis gekomen zo ongeveer de hele koelkast naar binnen schoof.

Anoniem zei

-Wil zelf al een cola drinken bij het lezen ... laat staan het fietsen.. slik

Gr. Uit Tegelen