Mon(t) Ventoux

15 september 2010

4x Mont Ventoux per MTB in 3 dagen

In 3 dagen tijd hebben we op de MTB 4 keer de Mont Ventoux beklommen:
  • donderdag 16-9-2010: Forestier. Eerst vanuit Malaucène via de Route Thérèse Roumanille naar de top, afdalen naar Bédoin en vervolgens via de Route Joseph Eymard voor de tweede keer naar de top.
  • vrijdag 17-9-2010: Route van Lucien Valkenborgh. Vanaf Sault via Aurel en Le Ventouret naar de top. Het laatste stuk van deze route voert door het maanlandschap. Echt FANTASTISCH!!
  • zaterdag 18-9-2010: Route Jean des Baumes. Vanuit Bédoin door de wijngaarden en vervolgens over de route des cèdres naar Chalet Liotard.
Nu alleen even een collage en een link naar het webalbum met de foto's; uitgebreider verslag en filmpjes volgen later.

3 opmerkingen:

Aart Keijer zei

Hoi Wim,

Van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie !!
Hele goede keuze om eerst de lastigste route te fietsen. Kon je de weg een beetje gemakkelijk vinden ?
Het was wel erg druk op de bospaden dit jaar, maar liefst twee Forrestiers en twee Grandonneurs er bij, keurig verdeeld over Nederland en België !
Ook heel knap hoe je over die @#$%^&*(keienhelling vanaf Chalet Reynard naar de top fietst. Moest dat vorig jaar ook noodgedwongen doen tijdens mijn Forrestier. Waar ik kon fietsen heb ik gefietst, maar moest ook hele stukken lopen. Ben benieuwd hoe jij dit hebt ervaren. Moeten we toch eens een boompje over opzetten ;)

Nogmaals gefeliciteerd ! Toppie !!

Wimd70 zei

Ik had dan ook heel uitgebreid advies gekregen van jou, waarvoor mijn dank.

Over noodgedwongen over de keien door het maanlandschap wil ik ook nog wel eens wat meer horen. Ik vond dat stuk het allermooist van alle 4 de beklimmingen, maar ook het allerzwaarst!

Aart Keijer zei

Graag gedaan, met onze (van alle Forrestiers en Grandonneurs)tips kunnen we de routes steeds beter in kaart brengen voor nieuwe Forrestiers en Grandonneurs.

Je hebt nu alle routes gefietst, maar je zal merken, dat het een volgende keer toch weer net ff anders is dan je in je gedachten had ;)

Ik woon in Hilversum en jij volgens mij in (de buurt van) Almere.....is maar een klein stukje fietsen, dus we zullen elkaar zeker een keer ontmoeten. Kunnen we bomen over de Mont Ventoux en zo ;)

Volgend jaar de Grandonneur en Galérien in een weekje fietsen ? Dan sta je al in vier klassementen en hoef je er nog maar drie...