Mon(t) Ventoux

23 september 2008

Mount Tamalpais

We zijn in San Francisco voor het werk; we wonen de Oracle Open World conferentie bij, maar deze ochtend stonden er geen lezingen op het programma die ik interessant vind, dus zie ik een ideale gelegenheid om een stukje te gaan fietsen. Van te voren heb ik wat nazoekwerk gedaan en mijn bestemming staat al vast: Mount Tamalpais ... De bakermat van het mountainbiken. Ooit (jaren 70 van de vorige eeuw) is een stelletje maffe surfers hier begonnen met het ombouwen van stadsfietsen tot een soort van oer-mountainbikes. In het gebied op en rond Mount Tamalpais reden ze hun eerste rondjes. Met dat in het achterhoofd stap ik 's morgens om 6 uur m'n bed uit. Als eerste staat er een stevige wandeling (1,5 mijl/2,5 km.) op het programma. Het is niet zozeer de afstand, maar vooral het hoogteverschil. San Fransico is nogal heuvelachtig en mijn route loopt uitgerekend over de hoogste en steilste heuvels van de stad. Na ruim een half uur stappen kom ik aan bij de fiestverhuurder.

Ik huur een Giant en de fietsenmaker stelt de fiets af op mijn lengte. Langs de Embarquement fiets ik richting Golden Gate Bridge. Om op de brug te komen moet ik een aardig klimmetje maken.Aan de overkant van de brug gaat het hard naar beneden naar Sausalito; aan de andere kant van het dorp gaat het eerst nog een heel stuk vlak tot aan Mill Valley, maar dan moet ik toch ECHT aan de bak. Eerst rijd ik nog een stuk verkeerd, maar een plaatselijke garagehouder is zo vriendelijk om mij in de goede richting te wijzen. Als ik op Panoramic Highway aankom (ik ben nu op ongeveer drie kwart van de klim naar de top van Mount Tam) kies ik in verband met pijn in mijn knie om hiervandaan weer af te dalen naar Sausalito.

Op de terugweg heb ik door mijn opspelende knie flink moeite met het klimmetje terug naar de brug. Eenmaal aan de andere kant fiets ik langs de Embarquement weer terug naar de fietsenboer; ik heb er 60 km. op zitten. Ook de wandeling terug naar het hotel doet pijn, maar de voldoening is er niet minder om.

Geen opmerkingen: